HitSportTeam.hu

Hit Gyülekezete

Életmód

2015. június 23.
Tarta Dávid: semmit se tégy az Úr nélkül
2015. május 17.
Futáson túl
2015. április 01.
Középtávfutóból Vasember
2012. március 06.
Los Angeles utcáin

Los Angeles utcáin

2012. március 06.

Nekem ezek jutnak eszembe először Los Angelesről… Túl nagy forgalom, barátságtalan emberek, túl sok ember gondol a pénzre, mint a világ legfontosabb dolgára, több ezer hajléktalan, STRAND!!!, nagyszerű időjárás az év nagy részében, sok szabadtéri aktivitás és egész éven át tartó kerékpározás.

- Shelly, milyen a kapcsolatod a bringáddal, régóta űzöd ezt a sportágat?

Egész életemben csupán hébe-hóba bringáztam… néhányszor egy évben. Igazán 2008-ban kezdtem el ezt a sportot, amikor támadt egy ötletem és vettem egy bringát… ami egy kb 20kg-os Trek Hybrid volt. Ott volt egy klassz bringaút a strand felé, ami a házam közelében volt és én fel akartam fedezni. Aztán Hollywoodba költöztem és állást is kaptam ami 11 km-re volt tőlem. Folyton autóval menni és aztán még fizetni $7-t a parkolásért naponta, ez nem volt valami jó. Nem szeretem vesztegetni sem az időt sem a pénzt, szóval gondoltam okosabb lenne, ha megtakarítanám azt a pénzt amit üzemanyagra és parkolásra költök és inkább a bringámmal mennék munkába mindennap. Végül belekeveredtem egy bringás csoportba és elkezdtem tekerni hosszabb távokat és egyre inkább megérintett a bringázás. Ekkor vettem egy országúti bringát és így most már tudok igazi edzéseket végezni. Jelenleg cyclecross és országúti versenyzést űzöm, de még ebben az évben szeretnék mountain bike és pálya versenyeken is részt venni.

- Csak hobbi szinten kerékpározol, vagy versenyeken is szoktál indulni? A kerékpárod csak sport célokra, vagy hétköznap közlekedésre is használod mint például munkába járás?

Hobbiként kezdődött, de néhány év elmúltával elkezdtem versenyezni. 2010-ben eladtam az autómat mert sose használtam. Mindenhez a bringámat használom, munkába járáshoz, gyülekezetbe járáshoz, vásárláshoz, barátokkal való találkozáshoz, edzéshez, versenyzéshez. De most megint akarok autót venni, hogy könnyebben el tudjak jutni a versenyekre.

- Ha jól tudom, a bringázás mellett sok más sportot is űzöl. Hogyan tudod megélni a hitedet sportolás során? Vannak ezzel kapcsolatban jó bizonyságaid?

Csak élem keresztény életem, nem veszek részt partikon és nem használok vulgáris kifejezéseket.

- Tagja vagy valamilyen bringás csapatnak? A gyülekezetedben vannak bringás barátaid?

Cynergy Cycling Team tagja vagyok. Ismerek egy bringás srácot a gyülekezetből, de még sosem bringáztam vele. A gyülekezetem viszont elég nagy ezért valószínüleg sok bringás van ott… remélem egynap megismerhetem őket. 

- Mennyit szoktál tekerni egy évben átlagosan? Melyik terepet szereted jobban, a hegyet vagy a síkot?

Évről évre egyre többet tekerek. Jelenleg 500-800 km-t tekerek havonta. A karácsonyi szünet alatt például 500km-t tekertem egy hét alatt. Hogy mit szeretek jobban… ez többnyire hangulatfüggő :-) De többnyire a hegyeket szeretem járni az országúti bringámmal… én egy hegyi menő vagyok…

- Hogy állsz a kerékpárjavítással? Magad is szoktad bütykölni vagy ezt jobb inkább szakemberre bízni?

Meg tudok szerelni sok mindent a bringámon, defektet, féket, lecserélni alkatrészeket stb. De ha a meghajtással van problémám, vagy centrírozni kell a kerekeim, akkor azt a profikra hagyom.

- És ha már Los Angelesnél tartunk. Milyen a kerékpáros közlekedés? Vannak kerékpár utak? Sokan bringáznak ott?

Elég sok kerékpáros van LA-ben… de legtöbbjük csak szórakozásból kerékpározik és nem versenyszerűen. Ők többnyire ingáznak, vagy csak kijönnek a „beach cruiser”-rel, hogy tekerjenek egyet a strand menti bringaúton. Sok kerékpár út és kerékpár sáv van, de ezek többnyire  strand közeli városrészeken, mint például Venice vagy Santa Monica.

- Milyen a közlekedési morál, az autósok mennyire figyelnek a bringásokra? Voltak ezzel kapcsolatban rossz tapasztalataid?

LA-ben szinte minden autós borzalmasan és durván vezet. Nagyon sok ember telefonál menet közben, vagy csak nem figyelnek eléggé a biciklisekre. Néhányan meg sem próbálnak kikerülni, hanem olyan közel mennek hozzád, hogy majdnem elütnek. Úgy csinálnak, mintha az övék lenne az út. Egy párszor már engem is majdnem elütöttek, de szerencsére gyors vagyok és vagy ki tudom kerülni a bamba autóst vagy gyorsan megállok.

- Mik a rövid és hosszú távú céljaid?

Rövid távú céljaim:

- Szeretnék egy kategóriával feljebb kerülni a cyclecrossban.

- Hamarosan elkezdem az országúti versenyzést is, és remélem ebben az évben be tudok kerülni az első 10%-ba. És szeretnék az országúti versenyzésben is egy kategóriával feljebb kerülni.
Hosszú távú céljaim: Szeretek nagyot álmodni…
- Szeretnék pénzt keresni profi országúti kerékpár versenyzőként.
- Indulni a női Tour de France-on.
- Nemzeti bajnokká, világ bajnokká, olimpiai bajnokká válni különböző bringás szakágakban.
- Elindítani egy saját női UCI kerékpáros csapatot és egy keresztény kerékpáros csapatot.
- Saját bringa boltot nyitni.

Köszönöm az együtt működést. Remélem még hallunk felőled.

Isten áldjon és Isten áldja Amerikát!

(Tiger)

©2019 Hit Sport Team - minden jog fenntartva.